Banánový nepečený dort

Do Vánoc sice ještě zbývá pár dní, ale Vicko The Chef naděluje s předstihem. Na chvíli přerušíme naše asijské turné a připravíme si zdravý banánový raw dort, který skvěle nahradí cukroví na vaší štědrovečerní tabuli. Dort je přímo napěchovaný superpotravinami a neobsahuje žádný přidaný rafinovaný cukr, takže se může použít také jako plnohodnotná snídaně. Někteří orientační běžci a návštěvníci stánku Vicko The Chef dokonce můžou potvrdit, že banánový raw dort nemusí být špatná svačinka ani před vytrvalostním tréninkem nebo závodem.

Seznam ingrediencí:

Než se pustíme do přípravy dortu, namočíme mandle a datle nejméně na 15 minut do vody.

Samotný dort se skládá ze 2 vrstev – z korpusu a náplně. Suroviny pro každou vrstvu zvlášť rozmixujeme ve výkonném mixéru. Mějte však na paměti, že především u mixování korpusu dostane váš mixér pořádně zabrat. Pokud bude mít problémy, rozdělte raději minimálně korpusovou várku na více menších částí.

V první várce mixování pro korpus použijeme: misku datlí, 1/2 misky kokosu, 1/2 misky lněných semínek, 1/2 misky ovesných vloček, 1 lžičku zázvoru, citronovou šťávu. Rozmixovanou hmotu rozprostřeme do formy a pořádně uhněteme, aby se korpus spojil. Pozn. pokud nemáme formu vhodné velikosti, lze použít i libovolně velkou část pekáče – že to jde potvrzuje obrázek.

Na druhou várku mixování, tj. mixování náplně budeme potřebovat zbytek surovin – 3 banány, 1/2 misky kokosu, 1/2 misky mandlí, 1/2 misky ovesných vloček, 1/4 misky slunečnicových semínek, 1 lžičku zázvoru, špetku soli, skořici. Náplň následně rovnoměrně rozprostřeme na korpus.

Dezert ozdobíme libovolným sezónním ovocem a necháme na hodinu zchladit v ledničce.

Posted in dezerty and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *